Arkkitehtitoimisto Helsinki, referenssikuva 1

Arkkitehtitoimisto Helsinki

Tervetuloa ottamaan yhteyttä kun tarvitsette monipuolisen kokemuksen omaavaa arkkitehtitoimistoa Helsingistä!

Arkkitehtitoimisto Helsinki – Yhteystiedot »


Tunnemme erityisen hyvin paikalliset olosuhteet

Arkkitehtitoimistomme on perustamisestaan asti sijainnut aina Helsingin keskustassa. Helsinki on kotipaikkamme ja se näkyy voimakkaasti muun muassa referensseissämme – suuri osa kohteistamme löytyy Helsingin keskusta-alueelta. Tavoitteenamme on tuottaa arkkitehtuuria, tiloja ja muotoilua, joka on relevanttia, innostavaa, kestävää ja kustannustehokasta. Olemme pitkän historiamme aikana luoneet lukuisia viihtyisiä työtiloja, persoonallisia ravintoloita ja kahviloita, toimivia julkisia tiloja sekä laadukkaita tuotteita ja muotoilua.


Esimerkkejä arkkitehtitoimistomme Helsinkiin suunnittelemistamme kohteista.

Osallistava yhteissuunnitteluprosessi kirjaston käyttäjien ja henkilökunnan kanssa

Arkkitehtitoimisto Helsinki, referenssikuva 2, Kallion kirjasto

Kallion kirjasto, Viides linja 11, Helsinki

Ensimmäisen kerroksen uudistamisen pää-, arkkitehti- sisustus- ja kalustesuunnittelu

Uudistuksen aikana 1. krs. palvelualueen ja lähettämön toiminnallisuutta parannettiin ja tilat sekä niiden kalustus muutettiin muuntojoustaviksi. Asiakkaiden ja henkilökunnan näkemyksiä uudistustarpeista ja keskeisimmistä kehityskohteista käytiin läpi järjestämällä työpajojen sarja ja pilotteja. Valmistelevan työvaiheen, työpajojen ja pilottien avulla saatiin varmuus optimaalisesta toteutettavasta kokonaisuudesta. Kaikki muutosalueen kalusteet suunniteltiin 3D mallien avulla yksilöllisesti vastaamaan kirjaston toiminnallisia tarpeita. Erikoiskalusteiden valmistus tehtiin kokonaan toteutuspiirustuksina toimineiden 3D-mallien avulla. 3D-mallityöskentely mahdollisti myös sen että uusi palautusautomaattikaluste ja siihen liittyvät asiakaspäätteet, RFID-sensoriikkaan perustuvat lajitteluyksiköt, kuljetinradat yms. pystyttiin valmistamaan samanaikaisesti eri paikoissa ja että ne yhdistetiin toisiinsa vasta työmaalla.

Teollisuusrakennuksesta kaupunkilaisten kulttuurikeskukseksi

Arkkitehtitoimisto Helsinki, referenssikuva 3, Ratikkamuseo

Kulttuuritehdas Korjaamo ja Raitioliikennemuseo, Töölönkatu 51, Helsinki

Arkkitehti-, sisustus, kaluste- ja näyttelysuunnittelu

Raitioliikennemuseo muutettiin yhteistyössä Kulttuuritehdas Korjaamon kanssa uudenlaiseksi alueelliseksi kulttuuri-keskukseksi, josta ratikkamuseo muodostaa osan. Projektissa Raitioliikennemuseon vaunuhallin keskilaiva suunniteltiin monitoimitilaksi johon sijoitettiin katsomo, esiintymislava sekä museokauppa. Historiallisten raitiovainujen huomassa lepäävässä salissa voi toteuttaa erilaisia tapahtumia: seminaareja, yritysjuhlia, koulutustilaisuuksia, tiedotustilaisuuksia, minimessuja, muotinäytöksiä, gaalatilaisuuksia jne. Nouseva katsomo on mahdollista ottaa käyttöön kokonaan tai osittain. Vaunuhallin sivulaivoihin sijoitettiin Mediakahvila gallerioineen sekä ratikkamuseon uusi näyttely. Laajennetulla parvella toimii taidegalleria. Raitioliikennemuseo ja Korjaamo sekä näiden välinen piha-alue muodostavat Helsingin Töölöön sieltä puuttuvan vireän yleisölle avoimen kulttuurikeskuksen. Rakennukset on suojeltu asemakaavamääräyksellä.

Lepakosta Nosturiin, kansainvälisesti vetovoimainen konserttitalo kaikenikäisille helsinkiläisille

Arkkitehtitoimisto Helsinki, referenssikuva 4, Nosturi

Nosturi, Telakkakatu 8, Helsinki

Käyttötarkoituksen muutos ja musiikin monitoimitalon arkkitehti- ja sisustussuunnittelu

Vanhaan dieselmoottoreiden kokoamishalliin suunniteltiin Elävän musiikin yhdistyksen Elmu Ry:n toimintaa varten musiikin monitoimitalo Nosturi. Muutostyön yhteydessä tiloihin sijoitettiin mm. 900 henkilön konserttisali, useita treenikämppiä kolmeen kerrokseen ja ravintola. Rakennuksen päätyyn sijoitettiin uusi konserttisalia palveleva poistumisportaikko. Muutostyön laajuus yhteensä n. 3000 m2.

Parempaa kaupunkia ja viihtyisiä tiloja

Arkkitehtitoimisto Helsinki, referenssikuva 5, Ravintola Latva

Ravintola Latva, Kasarmi 21, Kasarmitori, Helsinki

Ravintolan tila- keittiö- sisustus- ja kalustesuunnittelu

Kasarmitorin kulmalle, entisen rakennusviraston talon paikalle valmistui loppuvuodesta 2016 Arkkitehtitoimisto SARCin suunnittelema uusi laadukas liike- ja toimistorakennus. Suunnittelimme kohteen ensimmäiseen kerrokseen 100-paikkaisen ala carte- ravintola Latvan. Tehtäviämme tässä kohteessa olivat toiminnallinen suunnittelu, keittiön layout-suunnittelu, sisustussuunnittelu, valaistussuunnittelu ja kalusteiden tuotanto ja hankinta. Suurin osa kohteen kiinto- ja irtokalusteista suunniteltiin ja valmistettiin varta vasten tätä kohdetta varten. Myös rakennuksessa sijaitsevan aulakahvilan ja lounasravintolan layout-suunnittelu ja irtokalustus on käsialaamme.


Tervetuloa ottamaan yhteyttä kun tarvitsette monipuolisen kokemuksen omaavaa arkkitehtitoimistoa Helsingistä!

Arkkitehtitoimisto Helsinki – Yhteystiedot »