Kalustesuunnittelu

Kalustesuunnittelu

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun tarvitset kokenutta tila- ja kalustesuunnittelun osaajaa. Yhteystiedot »


Kalustesuunnittelu on tärkeä osa kokonaisvaltaista tila- ja asiakaskokemusta

Yksilöllisellä ja ammattitaitoisella kalustesuunnittelulla voidaan saavuttaa merkittäviä etuja erilaisissa hankkeissa pelkkien valmiskalusteiden käyttämiseen verrattuna. Kalustesuunnittelussa asiakkaan ja tilan erityistarpeet huomioidaan jo projektin alussa, jolloin tarvittavat erikoiskalusteet voidaan tehdä kustannustehokkaasti mittatilaustyönä suoraan lopullista käyttötarkoitustaan vastaavaksi. Käytämme kalustesuunnittelussa 3D-ohjelmia. Voimme toimittaa Puusepille tarvittaessa mittatarkat tuotantomallit mikä nopeuttaa kalustetuotannon kokonaisaikataulua ja minimoi tuotannon aikaisten virhetulkintojen mahdollisuuden perinteisiin kalustepiirustuksiin verrattuna. 3D-mallien avulla suunnitelmat voidaan myös esittää havainnollisesti asiakkaalle tai istuttaa erikoiskalusteet osaksi erikseen tuotettavia visualisointeja.

Yksilölliset erikoiskalusteet voivat vastata poikkeuksellisiin vaatimuksiin ja toimia keskeisenä osana asiakkaan tilallista ja visuaalista kokonaisuutta / yritysilmettä. Erikoiskalusteiden avulla voidaan ratkoa esimerkiksi osa hankkeen taloteknisistä haasteista. Mittatilaustyönä tehtyihin kalusteisiin voidaan tarvittaessa liittää mm. ilmanvaihdon ja lämmityksen ratkaisuja tai niiden yhteyteen voidaan integroida esimerkiksi muuten hankalasti toteutettavia johtojen kulkureittejä. Kalustesuunnittelun yhteydessä voidaan hoitaa myös mm. valaistukseen ja akustiikkaan liittyviä tarpeita, jotka ovat keskeinen osa koko tilan toimivuutta. Kalustesuunnittelun osana voidaan lisäksi ratkaista asiakkaitten erilaisia digitaalisuuteen liittyviä tarpeita ja toteuttaa digitaalisia käyttöympäristöjä. Digitaalisuuden ja fyysisten tilojen / -kalusteiden integroimisessa pidämme itseämme alan pioneereina.

Uniikki ja räätälöity kalusteratkaisu voi usein olla myös valmiskalustetta edullisempi ja toimivampi vaihtoehto. Esimerkiksi ravintolaympäristössä sohvien on kestettävä normaalia kovempaa kulutusta ja niissä on yleensä käytettävä palamattomia materiaaleja. Asiakkaalla voi lisäksi olla muita yksilöllisiä erityisvaatimuksia, jotka voidaan ottaa huomioon kalustesuunnittelun yhteydessä, kun kalusteet teetetään puusepällä ja verhoilijalla. Sopivien valmiskalusteiden etsiminen tai muokkaaminen asiakkaan tarkoitukseen sopivaksi voi olla hidasta ja kallista, eikä lopputulos välttämättä istu kokonaisuuteen yhtä hyvin kuin varta vasten tilakohtaisesti suunniteltu uniikki kalusteratkaisu.Valmiskalusteilla on erilaisissa hankekokonaisuuksissa yleensä aina myös oma hyvin perusteltu paikkansa. Tunnemme erittäin hyvin myös irtokalusteiden hankintaan liittyvän kokonaisuuden ja parhaat vaihtoehdot. Pitkän kokemuksemme kautta ymmärrämme missä tilanteessa kannattaa käyttää valmiskalustetta ja milloin suunnitella uniikkeja ja nimenomaisesti kyseistä tilaa ja sen toimintoja varten suunniteltuja erikoiskalusteita. Erikoiskalusteista ja valmiskalusteista muodostetaan kalustesuunnittelun aikana aina johdonmukainen ja tyylillisesti ehjä kokonaisuus joka vastaa optimaalisesti asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin.

Huippuluokan muotoiluosaamista

Design ja muotoilu ovat aina olleet tekemisemme keskiössä ja vuosien varrella olemme auttaneet monia tyytyväisiä kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaitamme. Osaamiskenttäämme kuuluvat esimerkiksi seuraavat palvelut:

  • Kalustesuunnittelu
  • Valaisinsuunnittelu
  • Esinesuunnittelu
  • Kalustemuotoilu
  • Tuotemuotoilu
  • Teollinen muotoilu
  • Kiintokalusteet
  • Kiintokalusteet

Suunnittelemme tilakohtaiset rakenteet, kiintokalusteet ja älykkäät tila- ja kalusteratkaisut siten, että ne tukevat parhaalla mahdollisella tavalla tilojen toiminallisuuksia tai asiakkaittemme erilaisia palveluympäristöjä. Oikeilla materiaalivalinnoilla, tuotantoteknisesti järkevillä valmistustavoilla ja oikeilla kontakteilla luotettuihin alihankkijoihin, pystymme tuottamaan uniikit mittatilaus- ja erikoiskalusteet kustannustehokkaasti. Tutustu myös toimitila-analyysi ja kehityspalveluihimme.


Ota yhteyttä

Älä epäröi ottaa yhteyttä, kun tarvitset kokenutta tila- ja kalustesuunnittelun osaajaa. Yhteystiedot »